Welke omvormer moet ik kiezen?

De omvormer zorgt ervoor dat de energie geleverd door de zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare stroom. Er zijn verschillende bekende aanbieders van dergelijke omvormers, waaronder SMA, SolarEdge, Solarmax, Omnik en Enecsys.

SMA
Het Duitse SMA is wereldwijde marktleider op het gebied van omvormers. De omvormers zijn van hoge kwaliteit en worden duurzaam geproduceerd. De productie is namelijk CO2-neutraal. De standaard fabrieksgarantie is 5 jaar en de omvormers worden in Duitsland geproduceerd.

SolarEdge
SolarEdge is een Israëlische omvormer fabrikant. Het bedrijf is opgericht in 2006. SolarEdge maakt omvormers voor zonnepanelen systemen om te kunnen bijdragen aan het milieu. De fabrieksgarantie op de omvormers is 12 jaar en ze worden geproduceerd in Israël.

SolarMax
De Zwitserse fabrikant SolarMax heeft al zeer veel ervaring gezien het bedrijf in 1991 opgericht is. De Zwitserse kwaliteit is terug te vinden in de hoge efficiëntie en de duurzaamheid. De fabrieksgarantie is 5 jaar en de omvormers worden in Zwitserland geproduceerd.

Omnik
De omvormer fabrikant Omnik is een bedrijf waarbij een samenwerking tussen Duitsland en China plaatsvind. De Chinese productie en de Duitse technologie leiden samen tot een goede prijs-kwaliteit balans. De fabrieksgarantie is 5 jaar en de omvormers worden in China geproduceerd.

Enecys
Enecsys is een Amerikaanse omvormer fabrikant. Het bedrijf is opgericht in 2003. Enecsys is in Europa een van de grootste fabrikanten op de markt. De fabrieksgarantie is 20 jaar en de omvormers worden in China geproduceerd. 

Installateurs zoeken
Ben je overtuigd en wil je ook zelf panelen op je woning laten installeren? Bekijken dan de diverse mogelijkheden in bijvoorbeeld Groningen, Assen, Utrecht of Maastricht