Zonnepanelen Heerenveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Heerenveen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze pagina check je toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Heerenveen!

zonnepanelen installateur 8441
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verantwoorde investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8441
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heerenveen april 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.heerenveen.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Heerenveen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Heerenveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Heerenveen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan is het belastingvoordeel al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 600.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heerenveen schommelen tussen de €5400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (vergoeding april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Heerenveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3450 – €4475€440
2280013€5075 – €5800€625
3360014€6000 – €6025€875
4416016€6325 – €6850€950
5436019€6900 – €7200€1000
6520023€7475 – €8175€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Heerenveen tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heerenveen is 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 panelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Heerenveen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heerenveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Heerenveen vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk jij in korte tijd een uitstekende installateur in jouw streek. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Heerenveen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Heerenveen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8440, 8441, 8442, 8443, 8444, 8445, 8446, 8447, 8448).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente