Zonnepanelen Poppenwier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Poppenwier? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl tref jij bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Poppenwier!

zonnepanelen installateur 9013
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9013
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Poppenwier februari 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Poppenwier
Direct zonnepanelen bestellen? In Poppenwier kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan loopt dit al op tot €1107,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Poppenwier schommelen tussen de €4800 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €609,75 (prijs februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Poppenwier bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3400 – €4250€390
2309011€5025 – €5800€550
3337014€5950 – €6075€800
4380016€6325 – €6600€900
5447020€7025 – €7250€1010
6515022€7500 – €7850€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Poppenwier tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poppenwier is 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Poppenwier?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-poppenwier

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Poppenwier vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk jij zonder problemen een betrouwbare leverancier in de buurt. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Poppenwier.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Poppenwier op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9013).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!