Zonnepanelen Molkwerum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Molkwerum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze tool lees jij uitgebreide details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Molkwerum!

zonnepanelen installateur 8722
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8722
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Molkwerum juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Molkwerum
Direct zonnepanelen bestellen? In Molkwerum kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 700.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Molkwerum variëren tussen de €5200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €675 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Molkwerum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3450 – €4475€420
2294013€5125 – €5900€650
3344014€6075 – €6275€775
4395018€6475 – €6800€880
5468020€7075 – €7150€960
6513021€7525 – €8075€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Molkwerum zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Molkwerum bedraagt 2550 kWh. Dit staat voor circa 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Molkwerum?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-molkwerum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Molkwerum vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk jij in een zeer korte periode een deskundige leverancier in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Molkwerum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Molkwerum op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8722).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!