Zonnepanelen Lytsewierrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lytsewierrum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze website lees je omvangrijke aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lytsewierrum!

zonnepanelen installateur 8642
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8642
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lytsewierrum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Lytsewierrum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Lytsewierrum bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,035 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lytsewierrum zitten vaak tussen de €4000 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Lytsewierrum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3525 – €4250€380
2310011€5175 – €5800€525
3338014€6100 – €6250€750
4395017€6450 – €6625€890
5448020€6900 – €7250€990
6495023€7700 – €7875€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Lytsewierrum achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lytsewierrum bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lytsewierrum?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lytsewierrum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lytsewierrum vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een goede vakman in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Lytsewierrum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lytsewierrum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8642).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!