Zonnepanelen Iens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Iens? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze tool vind jij actuele aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Iens!

zonnepanelen installateur 8733
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8733
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Iens juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Iens
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Iens kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan profiteer je al van een korting van €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Iens variëren tussen de €4300 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of NLE betaal je al snel €684 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Iens kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3600 – €4500€380
2271011€5125 – €5900€650
3334016€6050 – €6125€875
4386016€6325 – €6800€920
5465020€7000 – €7175€960
6485022€7575 – €8025€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Iens achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Iens is 2550 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Iens?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-iens

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Iens vergelijken? Door tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een professionele specialist in jouw streek. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk het huis. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Iens.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook certificering (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Iens op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8733).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!