Zonnepanelen Westerveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Westerveld? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze pagina vind je bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Westerveld!

zonnepanelen installateur 8437
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerveld juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.gemeentewesterveld.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Westerveld. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Westerveld zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Westerveld
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Westerveld kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Westerveld liggen tussen om en nabij de €4400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Westerveld kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3575 – €4500€430
2303013€5225 – €5850€500
3321016€5900 – €6250€825
4395018€6500 – €6675€920
5437020€7100 – €7275€980
6520021€7575 – €7875€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Westerveld vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerveld is 3150 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Westerveld?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerveld

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Westerveld vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in de buurt. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het type woning. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Westerveld.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Westerveld.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Westerveld op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8437).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente