Zonnepanelen Wons kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wons? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website tref je actuele tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wons!

zonnepanelen installateur 8747
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8747
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wons maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.gemeentesudwestfryslan.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wons
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wons bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan is het voordeel al €971,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Grofweg 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wons fluctueren tussen de €4300 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (prijspeil maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wons kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3500 – €4500€390
2271011€5225 – €5700€675
3348015€5900 – €6100€850
4396017€6500 – €6725€950
5436020€6950 – €7125€1010
6508021€7475 – €8100€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Wons bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wons bedraagt 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Wons?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wons

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Wons vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb je snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Diverse bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het soort huis. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Wons.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wons op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8747).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!