Zonnepanelen Warns kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Warns? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze vergelijker ontdek je praktische info m.b.t. zonnepanelen kopen in Warns!

zonnepanelen installateur 8721
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8721
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warns juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Warns
Direct zonnepanelen bestellen? In Warns bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan is het belastingvoordeel al €1165,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 650.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Warns komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Vandebron betaal je al snel €672,75 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Warns bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3425 – €4500€400
2304013€5000 – €5700€525
3320015€6000 – €6050€825
4398016€6550 – €6650€920
5431019€6975 – €7275€990
6507021€7625 – €8025€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Warns bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warns is 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Warns?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warns

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Warns vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een deskundige expert in jouw streek. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Warns.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Warns op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8721).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!