Zonnepanelen Nijhuizum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Nijhuizum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze pagina bekijk jij praktische tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nijhuizum!

zonnepanelen installateur 8775
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8775
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijhuizum juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nijhuizum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nijhuizum bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5175), dan pak je al €1086,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 500.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nijhuizum komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €666 (prijspeil juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nijhuizum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3650 – €4350€440
2291013€5125 – €5900€650
3330016€6050 – €6200€725
4411017€6475 – €6775€880
5458019€6925 – €7200€960
6491021€7525 – €7800€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nijhuizum vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijhuizum is 2550 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Nijhuizum?

Puur voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijhuizum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nijhuizum vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je binnen enkele minuten een erkende expert in je postcoderoos. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Nijhuizum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nijhuizum op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8775).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!