Zonnepanelen Dearsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Dearsum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref je praktische tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Dearsum!

zonnepanelen installateur 8644
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8644
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dearsum juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Dearsum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dearsum kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan is het belastingvoordeel al €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Dearsum liggen tussen om en nabij de €5400 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers betaal je hiervoor wel €654,75 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Dearsum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3425 – €4275€380
2282012€5025 – €5875€600
3354014€5925 – €6125€750
4380016€6450 – €6700€930
5464020€7100 – €7175€970
6503022€7675 – €8150€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Dearsum vind je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dearsum bedraagt 2550 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Dearsum?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dearsum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Dearsum vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind je in een zeer korte periode een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Dearsum.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Dearsum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8644).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!