Zonnepanelen Idsegahuizum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Idsegahuizum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool doorzoek jij samengestelde raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Idsegahuizum!

zonnepanelen installateur 8755
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8755
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Idsegahuizum april 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Idsegahuizum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Idsegahuizum zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4800), dan is het belastingvoordeel al €1008. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Idsegahuizum zitten vaak tussen de €4400 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €632,25 (prijs april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Idsegahuizum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3575 – €4500€380
2278013€5300 – €5650€525
3341015€6000 – €6100€725
4406018€6450 – €6750€890
5465020€7100 – €7275€1020
6506022€7650 – €8150€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Idsegahuizum bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Idsegahuizum bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Idsegahuizum?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-idsegahuizum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Idsegahuizum vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een deskundige leverancier in je woonplaats. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Idsegahuizum.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Idsegahuizum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8755).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!