Zonnepanelen Sandfirden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sandfirden? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sandfirden!

zonnepanelen installateur 8613
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8613
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sandfirden mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Sandfirden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sandfirden kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan pak je al €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sandfirden liggen tussen de €5000 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €697,5 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sandfirden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3500 – €4375€390
2299011€5050 – €5850€550
3332015€6075 – €6175€875
4384017€6350 – €6750€920
5448020€6900 – €7125€960
6514023€7400 – €8075€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Sandfirden check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sandfirden bedraagt 2550 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Sandfirden?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sandfirden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sandfirden vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies jij snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in de buurt. Een aantal leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Sandfirden.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sandfirden op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8613).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!