Zonnepanelen Kornwerderzand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Kornwerderzand? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze tool tref jij omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Kornwerderzand!

zonnepanelen installateur 8752
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8752
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kornwerderzand juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Kornwerderzand
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kornwerderzand zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kornwerderzand fluctueren tussen de €4300 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €625,5 (prijspeil juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Kornwerderzand is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3675 – €4375€430
2299013€5250 – €5625€675
3324016€5950 – €6100€750
4382017€6325 – €6850€940
5462019€7075 – €7225€1010
6496022€7550 – €7800€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Kornwerderzand ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kornwerderzand bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Kornwerderzand?

Voor het laten leggen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kornwerderzand

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kornwerderzand vergelijken? Via het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een deskundige specialist in de regio. Diverse monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Kornwerderzand.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kornwerderzand op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8752).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!