Zonnepanelen Westhem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Westhem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze pagina vind jij accurate aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Westhem!

zonnepanelen installateur 8616
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8616
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westhem mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Westhem
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Westhem kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan loopt dit al op tot €1018,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 650.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westhem schommelen tussen de €4400 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron betaal je al snel €609,75 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Westhem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3475 – €4425€440
2296011€5200 – €5900€625
3327014€5975 – €6025€875
4401017€6525 – €6825€880
5443019€6950 – €7175€1000
6494021€7450 – €8000€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westhem tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westhem bedraagt 2550 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Westhem?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westhem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Westhem vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in de regio. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Westhem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Westhem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8616).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!