Zonnepanelen Gaast kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Gaast? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze vergelijker check jij samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gaast!

zonnepanelen installateur 8757
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8757
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gaast juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Gaast
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Gaast kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan is het belastingvoordeel al €1018,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 650.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Gaast fluctueren tussen de €5400 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Gaast bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3425 – €4275€390
2274012€5150 – €5775€525
3321014€5925 – €6150€775
4402017€6375 – €6825€880
5455020€7075 – €7150€980
6491022€7675 – €8050€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Gaast achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gaast is 2550 kWh. Dit staat voor pakweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Gaast?

Voor panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gaast

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Gaast vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies jij vandaag nog een erkende aanbieder in je woonplaats. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het type woning. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Gaast.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gaast op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8757).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!