Zonnepanelen Woudsend kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Woudsend? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze website ontdek jij veelzijdige gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Woudsend!

zonnepanelen installateur 8551
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8551
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woudsend mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Woudsend
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Woudsend bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan is jouw winst al €1170,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Woudsend komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €648 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Woudsend bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3525 – €4400€410
2295012€5125 – €5800€675
3335015€5900 – €6075€775
4393018€6525 – €6825€930
5444020€7100 – €7200€1030
6486022€7525 – €7825€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Woudsend zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woudsend bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Woudsend?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woudsend

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Woudsend vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt zoek jij moeiteloos een professionele specialist in jouw streek. De meeste installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Woudsend.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Woudsend op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 8550, 8551).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!