Zonnepanelen Oosthem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Oosthem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij accurate details die helpen bij zonnepanelen kopen in Oosthem!

zonnepanelen installateur 8618
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosthem mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Oosthem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oosthem kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,06 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oosthem variëren tussen de €5200 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €614,25 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oosthem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3525 – €4500€380
2305011€5100 – €5650€550
3356015€5900 – €6075€825
4386017€6550 – €6850€920
5446020€7025 – €7175€960
6491022€7575 – €8150€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oosthem check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosthem bedraagt 2550 kWh. Dit staat voor rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Oosthem?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosthem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oosthem vergelijken? Door het advies hieronder vind jij in enkele stappen een erkende aanbieder in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Oosthem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosthem op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8618).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!