Zonnepanelen Jutrijp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Jutrijp? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website ontdek jij accurate adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Jutrijp!

zonnepanelen installateur 8623
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8623
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jutrijp mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Jutrijp
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Jutrijp kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan loopt dit al op tot €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Jutrijp liggen tussen om en nabij de €4400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €621 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Jutrijp bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3400 – €4325€410
2281011€5275 – €5675€600
3342015€5975 – €6225€800
4398018€6350 – €6700€880
5463020€6925 – €7200€970
6497022€7550 – €7925€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Jutrijp check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jutrijp bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Jutrijp?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jutrijp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Jutrijp vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vind je moeiteloos een uitmuntende expert in je woonplaats. Veel monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Jutrijp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jutrijp op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8623).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!