Zonnepanelen Wommels kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wommels? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Gezien dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je praktische details over zonnepanelen kopen in Wommels!

zonnepanelen installateur 8731
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8731
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wommels juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wommels
Direct zonnepanelen bestellen? In Wommels zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 550.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wommels liggen tussen om en nabij de €4300 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €679,5 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wommels kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3400 – €4475€390
2308012€5200 – €5700€600
3342014€6000 – €6075€850
4403017€6425 – €6850€880
5459019€6925 – €7300€970
6481023€7600 – €8050€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wommels check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wommels bedraagt 2550 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Wommels?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wommels

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wommels vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Wommels.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wommels op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8730, 8731).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!