Zonnepanelen Hieslum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hieslum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Via het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van deze pagina check je uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Hieslum!

zonnepanelen installateur 8762
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8762
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hieslum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hieslum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hieslum kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 700.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hieslum zitten vaak tussen de €4200 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €645,75 (prijspeil juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hieslum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3425 – €4375€390
2310011€5025 – €5625€500
3324014€5975 – €6250€850
4392017€6450 – €6600€910
5438019€7100 – €7200€1030
6492023€7425 – €8125€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Hieslum check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hieslum bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Hieslum?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hieslum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hieslum vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vind jij in korte tijd een uitstekende monteur in je woonplaats. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het type woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Hieslum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hieslum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8762).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!