Zonnepanelen Greonterp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Greonterp? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze website ontdek je samengestelde info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Greonterp!

zonnepanelen installateur 8658
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8658
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Greonterp juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Greonterp
Direct zonnepanelen bestellen? In Greonterp bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 800.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Greonterp komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2940 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (vergoeding juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Greonterp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117206€3550 – €4450€410
2298011€5175 – €5900€525
3354014€6050 – €6125€775
4394016€6550 – €6600€920
5457019€7050 – €7150€1000
6483023€7475 – €7925€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Greonterp achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Greonterp is 2550 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Greonterp?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-greonterp

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Greonterp vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij in enkele stappen een professionele monteur in jouw omgeving. Diverse bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Greonterp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Greonterp op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8658).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!