Zonnepanelen Bolsward kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bolsward? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Vanwege dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze vergelijker bekijk jij toepasbare info over zonnepanelen kopen in Bolsward!

zonnepanelen installateur 8701
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8701
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bolsward juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Bolsward
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bolsward zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bolsward schommelen tussen de €4800 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Pure Energie betaal je al snel €663,75 (prijspeil juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bolsward is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3500 – €4200€390
2292011€5275 – €5700€600
3357014€5900 – €6075€775
4384016€6300 – €6825€950
5455020€6900 – €7125€1000
6491022€7550 – €7900€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Bolsward achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bolsward is 2550 kWh. Dit staat voor zo’n 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Bolsward?

Puur voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bolsward

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bolsward vergelijken? Door middel van onderstaande tips tref je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Bolsward.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bolsward op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8700, 8701, 8702).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!