Zonnepanelen Heeg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Heeg? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees jij bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heeg!

zonnepanelen installateur 8621
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8621
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heeg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Heeg
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Heeg kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Heeg variëren tussen de €4200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Heeg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3500 – €4400€410
2290013€5275 – €5800€625
3324016€6050 – €6075€850
4393018€6425 – €6650€930
5446020€6975 – €7125€1000
6515022€7475 – €8050€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Heeg vind jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heeg bedraagt 2550 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Heeg?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heeg

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Heeg vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een erkende specialist in jouw omgeving. Veel adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan relevant zonnepanelen advies in Heeg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heeg op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 8620, 8621).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!