Zonnepanelen De Fryske Marren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in De Fryske Marren? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze tool bekijk jij omvangrijke raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in De Fryske Marren!

zonnepanelen installateur 8561
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Fryske Marren mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Fryske Marren
Op krediet zonnepanelen bestellen? In De Fryske Marren kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 550.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Fryske Marren liggen tussen de €4100 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in De Fryske Marren kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3575 – €4225€440
2284011€5100 – €5800€600
3336014€6050 – €6050€700
4393017€6500 – €6750€930
5434020€6900 – €7200€970
6503021€7475 – €8000€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck De Fryske Marren check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Fryske Marren is 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Fryske Marren?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-fryske-marren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in De Fryske Marren vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een professionele installateur in de buurt. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in De Fryske Marren.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in De Fryske Marren op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8560, 8561).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente