Zonnepanelen Indijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Indijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl vind je toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Indijk!

zonnepanelen installateur 8553
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8553
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Indijk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Indijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Indijk bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan loopt dit al op tot €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Indijk fluctueren tussen de €4600 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pakweg 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Indijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3625 – €4225€410
2298011€5250 – €5675€525
3353016€6050 – €6150€875
4398016€6325 – €6650€930
5450020€6950 – €7300€1010
6514023€7500 – €8025€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Indijk ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Indijk is 2550 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Indijk?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-indijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Indijk vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een uitstekende expert in de buurt. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Indijk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Indijk op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8553).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!