Zonnepanelen Exmorra kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Exmorra? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website vind jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Exmorra!

zonnepanelen installateur 8759
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8759
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Exmorra juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl check je de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Exmorra
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Exmorra zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan is het voordeel al €1029. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Exmorra liggen tussen om en nabij de €5300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Nuon betaal je hiervoor wel €641,25 (vergoeding juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Exmorra kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3450 – €4225€400
2289012€5225 – €5875€500
3331016€5975 – €6200€750
4390017€6325 – €6775€920
5468019€7100 – €7275€1010
6515023€7525 – €8000€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Exmorra lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Exmorra is 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Exmorra?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-exmorra

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Exmorra vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vind je in korte tijd een professionele aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Exmorra.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Exmorra op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8759).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!