Zonnepanelen Tjalhuizum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Tjalhuizum? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina vind je accurate gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Tjalhuizum!

zonnepanelen installateur 8772
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8772
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tjalhuizum juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Tjalhuizum
Direct zonnepanelen bestellen? In Tjalhuizum kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tjalhuizum liggen tussen de €5000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE betaal je al snel €659,25 (tarief juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Tjalhuizum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3575 – €4350€420
2277012€5025 – €5600€525
3323015€5950 – €6025€825
4417018€6550 – €6625€940
5459019€7050 – €7250€990
6483021€7525 – €8200€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tjalhuizum achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tjalhuizum is 2550 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Tjalhuizum?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tjalhuizum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Tjalhuizum vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk je in korte tijd een deskundige monteur in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Tjalhuizum.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Tjalhuizum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 8772).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!