Zonnepanelen Folsgare kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Folsgare? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze website lees je samengestelde info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Folsgare!

zonnepanelen installateur 8773
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8773
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Folsgare juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Folsgare
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Folsgare zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Folsgare liggen tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €661,5 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Folsgare kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3700 – €4350€430
2278011€5200 – €5600€650
3340016€5950 – €6275€800
4403017€6350 – €6650€940
5437020€6950 – €7150€1020
6486023€7450 – €8000€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Folsgare tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Folsgare bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Folsgare?

Voor het leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-folsgare

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Folsgare vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare vakman in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het soort huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Folsgare.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Folsgare op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8773).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!