Zonnepanelen Hemelum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Hemelum? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze vergelijker vind jij uitgebreide tips over zonnepanelen kopen in Hemelum!

zonnepanelen installateur 8584
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8584
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hemelum mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hemelum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hemelum zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hemelum fluctueren tussen de €4400 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hemelum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3475 – €4350€410
2302013€5125 – €5775€600
3355014€6100 – €6150€725
4407016€6375 – €6750€900
5465019€6975 – €7125€980
6507021€7600 – €7900€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Hemelum zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hemelum bedraagt 2550 kWh. Dit staat voor pakweg 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hemelum?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hemelum

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Hemelum vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een deskundige expert in de regio. Verscheidene leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Hemelum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hemelum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8584).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!