Zonnepanelen Ysbrechtum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Ysbrechtum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze pagina ontdek jij omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Ysbrechtum!

zonnepanelen installateur 8633
 • Een kleiner energiecontract.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8633
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ysbrechtum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ysbrechtum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ysbrechtum kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan een half miljoen investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ysbrechtum variëren tussen de €5100 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €641,25 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ysbrechtum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3625 – €4375€390
2288013€5000 – €5775€625
3353014€6025 – €6275€725
4411016€6500 – €6650€920
5448020€7075 – €7275€960
6480023€7500 – €7850€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Ysbrechtum bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ysbrechtum is 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ysbrechtum?

Puur voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ysbrechtum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ysbrechtum vergelijken? Met het onderstaande stappenplan heb jij zonder problemen een goede vakman in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer expliciet het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Ysbrechtum.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ysbrechtum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8633).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!