Zonnepanelen Hidaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hidaard? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref jij handige tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hidaard!

zonnepanelen installateur 8737
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8737
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hidaard juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hidaard
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hidaard kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan pak je al €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hidaard komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of NLE betaal je al snel €693 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hidaard bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3425 – €4450€390
2286011€5050 – €5825€600
3360016€5975 – €6225€850
4385017€6450 – €6725€890
5446019€7050 – €7175€1020
6502021€7575 – €7900€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Hidaard vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hidaard bedraagt 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Hidaard?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hidaard

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hidaard vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan heb je zonder problemen een uitstekende expert in de buurt. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Hidaard.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hidaard op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8737).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!