Zonnepanelen Lollum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Lollum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Via krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool vind jij handige informatie over zonnepanelen kopen in Lollum!

zonnepanelen installateur 8823
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8823
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lollum mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Ook is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Lollum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lollum zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5575), dan loopt dit al op tot €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lollum zitten vaak tussen de €4900 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €609,75 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lollum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3700 – €4425€380
2295012€5150 – €5675€675
3327015€6025 – €6025€875
4395017€6325 – €6700€940
5464020€7000 – €7300€960
6507021€7675 – €8200€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Lollum lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lollum bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Lollum?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lollum

Systemen met subsidie:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lollum vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een deskundige monteur in de regio. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het soort woning. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Lollum.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lollum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8823).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!