Zonnepanelen Offingawier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Offingawier? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je samengestelde info over zonnepanelen kopen in Offingawier!

zonnepanelen installateur 8626
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8626
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Offingawier mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Offingawier
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Offingawier bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 550.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Offingawier variëren tussen de €4300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Offingawier bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3625 – €4325€390
2285012€5250 – €5725€500
3352015€6075 – €6025€775
4416016€6475 – €6725€880
5453020€7075 – €7200€1010
6495021€7600 – €8150€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Offingawier achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Offingawier bedraagt 2550 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Offingawier?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-offingawier

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Offingawier vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb jij vandaag nog een deskundige monteur in jouw omgeving. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Offingawier.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Offingawier op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8626).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!