Zonnepanelen Gauw kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Gauw? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze vergelijker doorzoek je actuele raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Gauw!

zonnepanelen installateur 8627
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8627
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gauw mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Gauw
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Gauw kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 500.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gauw liggen tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon betaal je hiervoor wel €630 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Gauw is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3650 – €4425€390
2273013€5225 – €5875€600
3331014€6100 – €6025€875
4394018€6450 – €6825€890
5446019€7025 – €7175€990
6491021€7650 – €8100€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Gauw vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gauw is 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Gauw?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gauw

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Gauw vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt zoek je vandaag nog een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Gauw.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gauw op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8627).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!