Zonnepanelen Dedgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Dedgum? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website lees jij praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Dedgum!

zonnepanelen installateur 8764
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8764
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dedgum juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Dedgum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Dedgum kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan is jouw winst al €1050. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dedgum variëren tussen de €5400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €650,25 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Dedgum bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3700 – €4250€390
2282011€5200 – €5625€550
3351014€6025 – €6225€750
4397016€6400 – €6600€880
5465020€6950 – €7150€1020
6488022€7625 – €8150€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Dedgum zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dedgum bedraagt 2550 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Dedgum?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dedgum

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Dedgum vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij in korte tijd een deskundige leverancier in de buurt. Veel monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Dedgum.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dedgum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8764).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!