Zonnepanelen Arum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Arum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze tool ontdek jij handige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Arum!

zonnepanelen installateur 8822
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8822
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Arum juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl check je de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Arum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Arum bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Arum liggen tussen om en nabij de €5400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Nuon betaal je al snel €607,5 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Arum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3600 – €4350€390
2302013€5150 – €5700€650
3332015€6025 – €6225€850
4400016€6350 – €6825€910
5460019€7025 – €7125€980
6506023€7700 – €8000€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Arum bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arum is 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Arum?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-arum

Interessante installaties:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Arum vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitmuntende expert in de regio. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Arum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Arum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8822).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!