Zonnepanelen Abbega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Abbega? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate toelichtingen over zonnepanelen kopen in Abbega!

zonnepanelen installateur 8618
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Abbega mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Abbega
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Abbega zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is het belastingvoordeel al €1023,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 600.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Abbega komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €612 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Abbega kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3400 – €4500€420
2281013€5100 – €5675€600
3358015€6075 – €6075€850
4401016€6450 – €6850€900
5439020€7075 – €7200€1010
6516022€7500 – €7900€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Abbega vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Abbega bedraagt 2550 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Abbega?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-abbega

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Abbega vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende monteur in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Abbega.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Abbega op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8617, 8618).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!