Zonnepanelen Wolsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Wolsum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Op basis van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wolsum!

zonnepanelen installateur 8774
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8774
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wolsum juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wolsum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wolsum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan profiteer je al van een korting van €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim een half miljoen huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wolsum fluctueren tussen de €4200 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (onkosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wolsum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3425 – €4350€390
2280011€5275 – €5750€500
3347016€6025 – €6050€850
4404018€6325 – €6825€880
5442020€7000 – €7275€990
6497021€7400 – €7825€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Wolsum lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wolsum bedraagt 2550 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Wolsum?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wolsum

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wolsum vergelijken? Via het advies hieronder tref je in korte tijd een erkende vakman in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Wolsum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €35,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wolsum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8774).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!