Zonnepanelen Rien kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rien? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze vergelijker doorzoek je veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Rien!

zonnepanelen installateur 8641
 • Een lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8641
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rien mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er nog een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Rien
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Rien kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Rien schommelen tussen de €4300 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Rien kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3475 – €4250€400
2302011€5300 – €5800€650
3340016€5900 – €6175€850
4420017€6350 – €6650€950
5431019€7075 – €7200€1020
6514022€7675 – €7800€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Rien achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rien bedraagt 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rien?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rien

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rien vergelijken? Door de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in je postcoderoos. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Rien.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rien op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8637, 8641).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!