Zonnepanelen Hichtum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Hichtum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hichtum!

zonnepanelen installateur 8743
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8743
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hichtum juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hichtum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hichtum zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hichtum fluctueren tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hichtum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3525 – €4200€430
2309011€5025 – €5750€650
3336016€5900 – €6075€875
4387016€6400 – €6850€900
5452020€7000 – €7125€1030
6515022€7550 – €8025€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Hichtum achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hichtum is 2550 kWh. Dit staat voor plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Hichtum?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hichtum

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hichtum vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten heb jij zonder problemen een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Hichtum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hichtum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8743).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!