Zonnepanelen Goënga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Goënga? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website doorzoek je bruikbare details over zonnepanelen kopen in Goënga!

zonnepanelen installateur 8628
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8628
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goënga mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Goënga
Direct zonnepanelen bestellen? In Goënga kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 750.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Goënga fluctueren tussen de €4900 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers betaal je al snel €632,25 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Goënga kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120308€3400 – €4350€430
2277013€5300 – €5825€550
3360015€5975 – €6275€775
4400017€6525 – €6650€940
5448020€7050 – €7250€1020
6499021€7600 – €8150€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Goënga tref jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goënga is 2550 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Goënga?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goenga

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Goënga vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb je in korte tijd een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Goënga.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goënga op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8628).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!