Zonnepanelen Sneek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Sneek? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij handige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Sneek!

zonnepanelen installateur 8601
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8601
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sneek mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Sneek
Direct zonnepanelen bestellen? In Sneek zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan is jouw winst al €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sneek komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in circa 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of NLE staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sneek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3575 – €4275€430
2296013€5075 – €5875€550
3358016€6025 – €6075€825
4415017€6475 – €6800€940
5456019€6950 – €7175€980
6509022€7525 – €8000€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Sneek tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sneek is 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Sneek?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sneek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sneek vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in jouw streek. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type huis. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Sneek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sneek op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8600, 8601, 8602, 8603, 8604, 8605, 8606, 8607, 8608).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!