Zonnepanelen Ypecolsga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ypecolsga? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij deze pagina tref je samengestelde toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ypecolsga!

zonnepanelen installateur 8554
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8554
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ypecolsga mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ypecolsga
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ypecolsga kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan profiteer je al van een korting van €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ypecolsga komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €654,75 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ypecolsga bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3500 – €4225€420
2282013€5200 – €5700€575
3349015€6025 – €6100€825
4409016€6400 – €6750€890
5434019€7050 – €7125€970
6490021€7625 – €8050€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Ypecolsga bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ypecolsga bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ypecolsga?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ypecolsga

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ypecolsga vergelijken? Dankzij het advies hieronder heb jij in enkele stappen een erkende aanbieder in je woonplaats. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Ypecolsga.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ypecolsga op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8554).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!