Zonnepanelen Sondel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sondel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze tool vind je veelzijdige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sondel!

zonnepanelen installateur 8565
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8565
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sondel mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.defryskemarren.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sondel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sondel zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5775), dan loopt dit al op tot €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sondel variëren tussen de €5200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sondel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3575 – €4325€380
2309011€5025 – €5750€575
3330014€6025 – €6150€850
4381018€6400 – €6750€910
5444019€7075 – €7125€980
6514021€7600 – €8175€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Sondel check je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sondel is 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Sondel?

Puur voor panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sondel

Veel gekozen merken:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sondel vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een erkende leverancier in je postcoderoos. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Sondel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sondel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8565).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!