Zonnepanelen Steenwijkerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Steenwijkerland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker tref je bruikbare tips over zonnepanelen kopen in Steenwijkerland!

zonnepanelen installateur 8343
 • Een kleiner energiecontract.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steenwijkerland juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.steenwijkerland.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Steenwijkerland
Direct zonnepanelen bestellen? In Steenwijkerland bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n een half miljoen huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Steenwijkerland liggen tussen om en nabij de €4400 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je hiervoor wel €670,5 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Steenwijkerland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3400 – €4500€430
2296011€5000 – €5625€575
3360015€5925 – €6275€800
4382016€6400 – €6675€910
5455020€6900 – €7125€1030
6488022€7625 – €8175€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Steenwijkerland tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenwijkerland is 2880 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Steenwijkerland?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steenwijkerland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Steenwijkerland vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind je snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Sommige aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Steenwijkerland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Steenwijkerland op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8343).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente