Zonnepanelen Langweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Langweer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl vind jij accurate informatie aangaande zonnepanelen kopen in Langweer!

zonnepanelen installateur 8525
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8525
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langweer mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente De Fryske Marren. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Langweer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Langweer kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra voordelig een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan pak je al €1097,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 600.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Langweer fluctueren tussen de €4200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Langweer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3525 – €4475€380
2289012€5225 – €5900€675
3352014€6025 – €6275€700
4384018€6325 – €6700€930
5455019€7050 – €7250€980
6488023€7600 – €8200€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Langweer tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langweer bedraagt 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Langweer?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langweer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Langweer vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een erkende aanbieder in de regio. Een aantal leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Langweer.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Langweer op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!