Zonnepanelen Haskerhorne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Haskerhorne? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool ontdek je veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Haskerhorne!

zonnepanelen installateur 8506
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8506
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haskerhorne mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.defryskemarren.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Haskerhorne
Direct zonnepanelen bestellen? In Haskerhorne kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan pak je al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Haskerhorne fluctueren tussen de €5200 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €677,25 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Haskerhorne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3600 – €4225€380
2301011€5200 – €5750€500
3321014€6100 – €6225€875
4410016€6350 – €6750€900
5435019€7100 – €7175€980
6504023€7425 – €7875€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Haskerhorne lees jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haskerhorne is 2770 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haskerhorne?

Voor panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haskerhorne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Haskerhorne vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb jij binnen enkele minuten een erkende specialist in de buurt. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Haskerhorne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Haskerhorne op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8506).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!