Zonnepanelen Terkaple kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Terkaple? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Terkaple!

zonnepanelen installateur 8542
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8542
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terkaple mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.defryskemarren.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Terkaple
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Terkaple kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan bedraagt dit al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Terkaple schommelen tussen de €4300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Nuon betaal je al snel €645,75 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Terkaple kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3625 – €4375€430
2282012€5100 – €5900€525
3332015€6025 – €6275€775
4393017€6400 – €6750€940
5438020€6950 – €7150€1000
6515023€7675 – €7975€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Terkaple lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terkaple bedraagt 2770 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Terkaple?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terkaple

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Terkaple vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in de buurt. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Terkaple.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Terkaple op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8542).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!