Zonnepanelen Ruigahuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Ruigahuizen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij veelzijdige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Ruigahuizen!

zonnepanelen installateur 8564
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8564
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ruigahuizen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ruigahuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ruigahuizen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 750.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ruigahuizen zitten vaak tussen de €5200 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €663,75 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ruigahuizen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3450 – €4275€390
2304012€5175 – €5750€525
3331016€5900 – €6050€825
4384018€6400 – €6725€950
5446019€7000 – €7300€990
6502023€7550 – €7875€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Ruigahuizen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ruigahuizen bedraagt 2770 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Ruigahuizen?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ruigahuizen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ruigahuizen vergelijken? Door onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een erkende vakman in de regio. Verschillende installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Ruigahuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ruigahuizen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 8564).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!